En välgärning?

 
 Jag hoppas jag i dag har gjort en välgärning.
Idag har jag förhoppningsvis gett alla färdtjänschaufförer i stan,en chans att lära sig om vägmärkena vi har i Sverige, eller i allafall vad som gäller inom gåfartsområde.
 
Om du behöver en uppdatering själv kommer här en snabbversion:
 
Inom gåfartsområden får man köra om man ska tex leverera varor, hämta eller lämna någon.
Som "vanlig" bilist får du även köra där men jag tycker du ska låta bli, utan låta gåfartsområdet vara just för Gå-fart.
Men du får INTE köra fortare än 7km/h. 
 
Så om du är en färdtjänstchafför som ska hämta kund med hjälpmedel i snöslasket FÅR du köra in där, vilket en  stolle påstog att han absolut inte fick idag. Han tyckte vi skulle pulsa 100 m (vilket är långt om du ska gå på oplogad trottoar, när du har problem med att gå med rullator på slät backe) för att han hävdade att han bröt mot lagen om han körde in där.
Efter lång tids dividerande säger han att: Jag får bara köra in på den vägen om jag kommer från andra hållet. 
Varför han inte körde in från andra hållet från början fattade jag aldrig med tanke på att taxin var beställd till den änden av gaten.
Fast resonemanget borde ha fallit på att samma skylt sitter från båda hållet på gatan och varför man kan köra åt ena men inte andra hållet fattade jag inte heller. OBS gatan är inte enkelriktad.
Han ville överbevisa mig och ville googla för att visa men jag tyckte han skulle köra taxi i stället.
Har ju just avslutat tre handledarår för tre barn som tagit körkort, har dessutom en son som kör yrkestrafik dagligen. Så jag tror jag har mitt på det torra om vad som gäller.
Arg som ett bi och hungrig som en varg ringde jag upp beställningscentralen och fick tala med en trevlig person som faktiskt tog problemet på allvar så nu ska ALLA som kör färdtjänst i denna stad få en uppfrächning om betydelsen av vägmärkena vi har och framför allt vad som gäller vid gåfartsområden och vad man bör tänka på när man kör kunder som faktiskt inte kan gå längre sträckor och därför är beviljade färdtjänst.
 
Så här ser skylten ut om du också behöver en uppfrächning.
 

Kommentera här: