Lite läskig dag

I går skulle sonen som numera bor i en STOR stad, skjutsas hem efter att varit här och lämnat sin bil som han inte har råd att parkera då han inte längre har någon praktikplats som har ett stort garage där han kunnat haft bilen parkerad.
Han bor i en stadsdel som är helt okej, nybyggd och välstädad men stadsdelen omringas av områden med sämre rykte. en av stadsdelarna florerar ofta i nyhetsflöden som innehåller skjutningar osv. Innan han lämnades av vill mamma bjuda på lite mat ( mest för att vara säker på att han äter NÅT). Stoppet blev på den ansenliga resturangen gyllene måsen.
Men redan på parkeringen kändes det lite läskigt., där står farbror blå´s bil parkerad tvärs över flera p-platser. Jo vad bråttom de hade på lunch.
Inne var det gott om folk men, är vi kvar i sverige tänkte jag den enda som med hyggligt stor säkerhet var av helsvenskt ursprung var en äldre man med rullator som såg ut att ha bohaget i den korgen.
Vi fick vår mat och då kommer poliserna ut via resturangens kök och det syns på långt håll att poliserna bär skottsäkra västar. Känns lits så där måste jag säga att det står 4 poliser med skottsäkra västar medan jag tuggar i mig mina nuggets.
Får en bild framför mig om New York och Harlem där man uppmanar att turister inte ska befinna sig kvällstid, det kändes inte som om jag tryggt skulle kunna lämna min som i denna förort.
Men med fattig mamma som antagligen skulle vara tvungen att själv bo i en av dessa förorter om jag skulle bo i den stora staden. Är så glad att man bor på landet kan jag säga. 

Kommentera här: