Igelkotte vanten

Mina mönster är gratis men jag uppskattar om de får behålla sina ursprungs namn och att du hänvisar hit och inte sprider det på andra vis.
Gjort en iggelkottevante åt en knatte.


Så här Gjorde jag:

Restgarner användes 
Storleken 5-7 år
Vänster vante:
Lade upp 36 maskor på sticka nr 3,5, stickade enkelresår(1r,1a) i 10 varv. Sticka slätstickning i 2 varv sedan delade jag  upp halva antalet maskor i grundfärg och hälften i pälsgarn fortsatte med stätstickningen i 12 varv. Kom ihåg att sno garnen i övergången. När det är 7 maskor kvar av grundfärgen innan övergången till pälsgarnet,  sätts över 6 maskor på en tråd för tummen i slutet av varvet av grundfärgen,lägg upp 6 styckna nya sticka en maska i grundfärg.

Fortsätt att sticka slätstickning i  12 varv byt då till att bara sticka i grundfärgen. Börja med avmaskningen, en  maska innanför kantmaskan i var sida samt en om var sida om mitten maska,avmaskningen görs från rätsidan. När det är 6 maskor kvar byts till ett nosgarn fortsätt att maska av som förut man bara på varannat rätt varv. Nosen ska vara lite spetsig. Dra tråden igenom
Tumme:
Plocka upp de 6 maskorna på tråden lägg upp ytterligare 6 maskor i de som du la upp, fördela på 4 strumpstickor, sticka 12 varv maska sedan av en  maska i början på sticka 1 och 3 i slutet på 2 och 4, av maska tills du har en maska kvar på varje sticka. Ta av tråden, dra igenom tråden genom de sista maskorna.
Gör höger spegelvänd.
Fäst alla trådar, sy dit "skakögon" och dina kottar har vakat ur vintervilan.